Anders Larsson. Foto:

Uppåt för MGK:s oldboys

Bangolf

Med två SM-dagar avklarade i Skutskär är två spelare från MGK 49 Nyköping topp tio i oldboys-klassen. Bland oldgirlsen är Illi Karlsson femma, även om det är en bit upp till täten.

Två av tre kvaldagar har spelats av SM i veteran- och oldboys/-girls-klasserna. Topp 24 i varje klass får delta i den fjärde dagens – det vill säga lördagens – finalspel.

Efter första dagen låg Anders Larsson på fjortonde plats i oldboys-klassen och Lars-Göran Berg på femtonde. Med ytterligare en dag spelad är Larsson åtta och Berg tia. Den förstnämnde snittar på 35,5 slag per varv, den sistnämnde på 36. Nyköpingsbon Mikael Karlsson, som tävlar för Tyresö BGK, huserar på femtonde plats med 37,3 i snitt. Ledande Peter Ericsson, Sjövikens IF, snittar på 32,8 slag.

– Jag plockade både placeringar och slag på de som är närmast före mig, men är fortsatt elva slag efter ledaren, kommenterar åttondeplacerade MGK:aren Anders Larsson.

I oldgirls-klassen är MGK:s Illi Karlsson femma av sju tävlande. Hon snittar på 45,8 slag, vilket placerar henne en bit efter täten. Bland damveteranerna ligger Birgitta Wallin på nionde plats av tio deltagande.

I herrveteran-klassen ligger Anders Wallin tolva, med ett snitt på 38,8 slag. Jan Åke Andersson – nia efter första dagen – har tappat till en femtonde plats och 39,5. Leder gör fortsatt Lennart Jansson, Örebro BGK, på 32 per varv. Övriga MGK-spelare i klassen (Guy Johansson, Kjell Åke Wallin, Bert Åndberg och Leif Lövström) är i dagsläget utanför topp 24.

Läs mer om dessa ämnen

MGK 49 NyköpingSportbangolf