Först coacha IFK Nyköpings damer i Sätra. Sedan snabbt in i bilen för färd till Geneta IP i Södertälje. Och så avsluta dagen med inhopp och assist mot serieledaren Afrikansk, som emellertid vann med hela 7–1.

Det mest positiva för en tunn IFK-trupp denna lördag hände emellertid innan Varas kom.

– Det var jättejämnt i första, precis när jag kom 1–0 i slutet av första så gjorde de 1–0. I andra halvlek tappar vi i spelet och när de får göra 2–0, 3–0 blir det jobbigt för oss. Vi hade tufft att få ihop lag – många hade förhinder denna lördag, säger Varas.

– Men en klart godkänd första halvlek kan killarna ta med sig, tillägger han snabbt.

Varas skruvar på sig lite när SN-sporten frågar om hur tröstmålet kom till.

– Ähee...jag hade hoppats att du inte skulle fråga om det, men det är faktiskt jag som har fått hoppa in. Det kan ju hända i futsal och det här var också kul men utomhus är det ju rena självmordet med tanke på skaderisken...

Jeremias Varas och Benjamin Moradimansour kom fram i ett två mot ett-läge.

– Försvararen måste välja att ta mig eller Benjamin Moradi. Jag gör en tittfint och Moradi gör ett snyggt mål, säger Varas.

Nu är det som sagt inte optimalt att tränaren måste lufsa in på planen.

– Till nästa år söker vi en bättre kontinuitet. Tanken nästa år är större krav med flera träningar – och det kan ju bli en lite yngre A-trupp.

Nu är inte säsongen slut, först BK Sport hemma och i mitten av november börjar seriespelet i futsal där IFK har funnits med ett par år nu.

I övrigt finns Råby i skrivande stund teoretiskt sett fortfarande med i striden om en kvalplats efter 2–1-seger borta mot Hällby där rutinerade försvarsspelaren Per Pettersson stod för det avgörande målet. Tystberga slog Bissarnas U-lag med hela 11–4.

Mera om den övriga fotbollsfemman i måndagstidningen och e-tidningen!