Värdemätare väntar NSK i nästa matchserie

Efter fyra raka segrar står Nyköpings SK inför en svår matchserie mot lag som ligger före dem i tabellen. Nu ska agnarna skiljas från vetet.

Marcus Lindblom var het mot Köping och låg bakom tre av lagets fyra må.

Marcus Lindblom var het mot Köping och låg bakom tre av lagets fyra må.

Foto: Anders Nilsson

Ishockey2019-11-09 10:00

I form just nu verkar Marcus Lindblom vara. I den senaste matchen (4-3-vinst mot Köping) låg han bakom tre av lagets mål.

– Det gick riktigt bra, skönt att det lossnade, men skönast var att laget tog tre poäng, säger han.

På tretton matcher har det blivit totalt två mål och elva assist för Marcus del men han är inte nöjd.

– Nej, lite bättre hade jag hoppats att jag skulle prestera. Men nu, tillsammans med Hirsch (Adam) och Maier (Andreas), tycker jag att det börjat fungera bra.

Marcus har fått byta kedja lite under säsongen på grund av skador och sjukdomar i laget. Själv lyckades han peta in en förkylning under speluppehållet för en dryg vecka sedan.

– Det har varit vårt problem i år. På senaste träningen var vi bara tre femmor.

På söndag väntar nu Borlänge, ett av lagen som just nu innehar en allettanplats. Som tabelläget är nu så kommer NSK få fajtas med lag ovanför strecket i de fem närmsta matcherna. Efter Borlänge väntar Mariestad (13 november), Grums (16 november), Lindlöven (20 november) och så Skövde den 27 november. Det laget har just nu tre poäng mer än NSK och ligger strax över strecket.

– Det blir en värdemätare helt klart hur vi står oss mot de här lagen, säger Marcus.

Vad talar för NSK?

– Att vi slår från underläge. Visst vi känner en viss press eftersom vi vill spela i Allettan men vi har pratat om just det också att vi måste våga spela ut trots pressen.

Vad tror du om Borlänge?

– Ett lag som gått bra på sista tiden. De har ett vasst powerplayspel och Markus Persson (16 mål och 6 assist) är den vi måste hålla ögonen på. Sen måste vi fortsätta med vår gameplan.

Karta: Borlänge
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!