Midsommarslaget är den sjätte av tio deltävlingar i Mellansvenska cupen. Alexander Dahlstedt, 22 år, är från Eskilstuna. Han representerar emellertid Stockholmsbaserade Tantogården. Tävlar, det gör Dahlstedt på högsta nivå: han är regerande världsmästare. När SN under gårdagen pratade med Sörmlandssonen hade han spelat två av Midsommarslagets tre rundor. Dahlstedt kände sig inte i samma storform som vid den där VM-segern i Kroatien, i september 2017.

– Spelmässigt är jag nere på havsbotten idag, kommenterade han.

Det citatet säger något om Dahlstedts kapacitet eftersom han då ändå låg sexa i A-klassen.

Artikelbild

Hemmaspelaren Anton Eriksson ska snart på träningsläger i värmländska Skoghall, där ungdoms-SM sedan avgörs i början av augusti. Då får han möjlighet att testa på spelet på SM-banorna.

– Jag går alltid för seger, utvecklade han.

När SN träffade Dahlstedt flankerades han av Jonathan Arab-Ekman, 15, och Jennifer Göransson, 17. Båda är del av juniorlandslaget och har ett JVM framför sig senare under säsongen. Jonathan tävlar för Södertälje BGK och Jennifer för Tantogården. De är förstås laddade och förväntansfulla. Sverige brukar göra väl ifrån sig internationellt och är till exempel regerande europamästare i lag både på kill- och tjejsidan. Jennifer var med och vann guld ifjol.

En lokal talang är 14-årige Anton Eriksson: han tävlar för hemmaklubben MGK 49 Nyköping. Under söndagens tävling kamperade han i B-klassen. Sin prestation var han inte särskilt nöjd med, men det väntar fler chanser för honom under sommaren. För Anton är ungdoms-SM i värmländska Skoghall säsongens stora händelse. Faktum är att det är fjärde gången han deltar i mästerskapen.

– Jag var med redan första året jag spelade bangolf. Man behöver inte vara duktig utan det är bara att anmäla sig, säger han, som själv vunnit USM.

Vann A-klassen i söndagens tävling gjorde till slut Filip Springfeldt, Köpings BGK. Bästa hemmaspelare blev Anders Larsson på en andraplats.