Trosa Vagnhärads SK är laget att jaga i division 3 södra Svealand. De befinner sig, med sex återstående omgångar, i tabelltopp med två poäng före tvåan IFK Eskilstuna och tre före tredjeplacerade Syrianska Eskilstuna.

– Det är bara seriefinaler kvar, anser "Vecka", som håller de bägge Eskilstunalagen precis bakom som huvudkonkurrenter ända in tillsammans med Hanviken.

Den första i ordningen av "seriefinaler" spelas hemma mot Enhörna under lördagen. Tabellåttan har en större inneboende kapacitet än vad som överlag visats hittills, enligt TVSK-tränaren.

Artikelbild

| Mittenlaget Hargs BK:s mittfältsgeneral Dago Funes hoppas på en hel del av den här varan under höstsäsongen. HBK möter jumbon Tullinge på hemmaplan under lördagen.

– Jag trodde de skulle ligga klart högre upp. Det är ju samtidigt ett derby för de flesta av våra killar – så karaktär, vilja och inställning kommer helt klart att bli avgörande.

TVSK får glädjande nog tillbaka skyttekungen Marcus Björklund efter avstängning – samtidigt som anfallskollegan Shatil Koury åkt tillbaka till USA. Dessutom saknas backen Joel Scherman och allsvenskt meriterade mittfältaren Robert Massi (avstängda). Vidare så dras den rejält rutinerade förstemålvakten Mikael Lindgren med skada och enligt Vecka är det att betrakta som en bonus ifall det skulle bli mer spel för honom innan seriens slut.

– Vi behöver studsa tillbaka till vår högstanivå, den som vi visade borta mot Syrianska Eskilstuna i första matchen efter uppehållet där vi vann med 5–1. De två matcherna efter det mot Tullinge (3–1-seger hemma, vår anmärkning) och Farsta (2–2 borta) tycker jag inte alls vi kommit i nivå – men det är samtidigt en styrka av oss att ta poäng i de matcherna, känner Vecka.

För Hargs BK – sex poäng upp till division 3-kval och endast tre till negativt dito – väntar hemmamöte med jumbon Tullinge.

– En supersuperviktig match för oss. Vi behöver lite andrum neråt, menar mittfältsveteranen Dago Funes.

Och i den här serien kan, bevisligen, det mesta hända.

– Det kommer inte bli enkelt. De (Tullinge) kommer nog gå "all in" då de verkligen behöver en trea, tror Funes, som sedan en tid är tillbaka efter skadefrånvaro.

Nykomlingen har blandat högt och lågt i prestationer och resultat så här långt. En anledning till detta, som tränaren Robert Andersson berört tidigare, är alla skador och sjukdomar som på så vis bidragit till bristande kontinuitet. När Nyköpingslaget gick på sommarledighet var det, enligt "Robbans" beräkningar, endast målvakten David Bergman och anfallaren Johan Urborn som hundraprocentigt spelat på sina utgångspositioner.

– Och sånt håller inte i division 3. Det har märkts tydligt.

Nu ser det hur som helst bättre ut på den fronten för ett Harg med en handfull kvalitativa, erfarna spelare. Utöver Dago kan man där även addera spelare som nämnde Urborn, Dagos yngre bror Mauri, Damir Avdic och inte minst Alexander Jansson.

– Nu ska alla vara tillgängliga i alla fall och det kommer bli oerhört viktigt för oss. För oss handlar det först och främst om att säkra kontraktet, avslutar HBK-kaptenen.