Höstsäsongen i division 1 östra Svealand har helt klart inte varit så bra för IFK Gnestas del. Laget ligger nästsist i tabellen och man har hittills bara vunnit en match och plockat sju poäng. Men för att ta sig upp på säker mark igen krävs inte så mycket och de närmsta matcherna kommer att bli betydelsefulla.

På lördag startar serien om igen och då möter Gnesta topplaget Älvsjö hemma.

– Ett av de lag jag personligen håller som favoriter tillsammans med Värmdö och Täby. Det är ett anfallsstarkt lag, de har nog gjort flest mål i serien. Helt klart en tuff start för oss, säger tränaren Patrick Johansson.

Sedan väntar två mer medgörliga motståndare, Balrog borta på måndag och Åkersberga helgen efter. Balrog har två poäng mer än IFK Gnesta och ligger precis över nedflyttningsstrecket medan Åkersberga är sist i serien.

– Det är här vi ska ta poängen så huvudfokus ligger där. Det är bara bonus om vi får med oss något från Älvsjömatchen.

Lång ledighet nu, vad har ni gjort?

– Under julhelgen skötte spelarna själva sin träning men efter det har vi tränat ihop. Och så mötte vi Telge (7-6-vinst) i helgen och FBC Nyköping (3-4-förlust) i måndags för att få upp fart och tempo.

Tränaren berättar att flera av hans skadade spelare är på väg tillbaka.

– Leo Åhamn spelar och Jesper Karlsson, som haft problem med foten, kan spela mer och mer. Mot FBC klev han av mot slutet av matchen. Kim (Olausson), som haft axelbekymmer, kan troligtvis vara på planen om tre veckor. Det är bara Henrik Gustavsson som är ett frågetecken än. 

Backen Mattias Jansson (förra säsongens lagkapten) är på väg in i laget igen hörde jag?

– Ja, vi kommer att få möjlighet att använda oss av honom i ett par matcher åtminstone  och det blir de mot Balrog och Åkersberga.

I samband med hemmamötet mot Åkersberga den 18 januari så invigs den nya sporthallen i Gnesta.

Vad kommer den att betyda för innebandyn i samhället?

– Vi kommer äntligen att få spela på en fullstor plan. Planen i Frejahallen var trång och det blev mycket kamp och inte så mycket spel där.

Samtidigt fick motståndarna lite problem på grund av det?

– Ja, tidigare, vi möter ett helt annat motstånd nu. Lagen är tekniskt skickliga och smarta i försvaret så tappar vi bollen nu så straffas vi genast. Nej det här kommer att bli ett lyft för innebandyn.