Det var efter den sagolika fjolårssäsongen där Vingåkersfostrade Viktor tog en trippeln med SM-guld med Hylte/Halmstad, blev utsedd till årets spelare och uttagen i årets lag, som han bytte amatörlivet mot proffsspel.

Tiden i Åboklubben Raision Loimu blev dock bara ettårig.

– Det har varit en rolig säsong, även om vi kanske åkte ut i slutspelet tidigare än väntat, säger Viktor som fyllde 23 år i förra veckan.

Efter femteplatsen i ligan åkte Raision Loimu, där Viktor varit startspelare hela säsongen, ut i kvartsfinal.

– Vi blev utslagna av Uleåborg, men de är framme i final nu så det var säkert ett bättre lag, säger Viktor.

Han och flickvännen Emma Darius har redan flyttat ut ur hotellägenheten där de bott och lämnat nyckeln.

– Just nu delar vi tiden mellan Katrineholm och Falköping, som Emma kommer ifrån, säger Viktor direkt efter årets första golfrunda på Båsenberga.

Där kommer han, med 16 i handicap, att synas ofta i sommar. Flytten till Tyskland går inte förrän i augusti/september.

– Jag hade nåt erbjudande från en klubb i franska andraligan, men det var inte aktuellt. Jag nappade i stället snabbt på erbjudandet från Lüneburg. Klubbens tränare Stefan Süber, som själv varit proffs tidigare i Italien, har tydligen scoutat mig i vinter, säger Viktor.

Lüneburg, strax utanför Hamburg, blev fyra i Bundesliga och spelar just nu slutspel.

– Ekonomiskt blir det inte så stor skillnad för mig, men jag tar ett kliv uppåt när det gäller kvaliteten på volleybollen och ligan, säger Viktor.

Innan dess kommer förbundskaptenen Per-Erik Dahlqvist, som också var Viktors guldtränare i Hylte/Halmstad och också har rötterna i Vingåker, att kalla till några landslagssamlingar.

– Vi ska bland annat möta Danmark i maj och spela en träningsturnering i sommar, men landslaget har inga tävlingsmatcher, säger Viktor.