Ett missnöjt Hargs BK fick nöja sig med 2–2 borta mot Malmköping.

Alla målen kom till under den första halvleken. Hemmalaget tog ton med det första. Harg vände – Malmköping kom tillbaka.

– En ganska stor besvikelse helt klart, sa Hargtränaren Anders Stridh efter slutsignal.

Nyköpingslaget har varit en målfabrik med stort M i seriespelet denna säsong men den här gången lyste skärpan med sin frånvaro.

– Vi måste göra mål på chanserna. Vi hade fler lägen än dem och sett över hela matchen så borde vi ha vunnit. Vi ägde stora delar, beskrev Stridh matchbilden.

Men formstarka Malmköping, som lite tidigare under sommaren fick en fin hemvändarförstärkning i form av tidigare Nyköpings BIS-profilen Lennart Johansson, försvarade sig bra. Men ett rejält skott i krysset utifrån från Amir Strukan gick inte att stoppa. Det innebar kvittering till ett lika. Och en av hela Sörmlandsfyrans allra mest svårstoppade spelare den här säsongen, skyttekungen Marcus Björklund, kunde hemmalaget inte hindra från att ge gästerna ledningen med 2–1. Björklund inledde på bänken, eftersom han dragits med sjukdom på senare tid.

– Vi gick för "trean" men de försvarade sig ganska bra, tyckte Stridh, som var mest nöjd med mittbacksspelet från Sebastian Hallberg Nilsson och namnen Silva, där den sistnämnde fick utgå under den andra halvleken.

Detta resultat gör att toppkonkurrenten Viljan kan ta över serieledningen från Harg – om inte Oxelösund skräller under söndagen. Viljan gästar nämligen Ramdalens konstgräs då.

* * * * * * * * * *

Inför fredagskvällens möte hade Tystberga, precis ovanför nedflyttningsstrecket, tre poäng tillgodo på Hällbybrunn precis under detsamma. Efter fredagens ödesmatch bytte lagen utgångsläge inför fortsättningen. Hemmalaget vann nämligen med 2–1 (1–0) och därmed är Tystberga under strecket.

– Klart det är en känslig förlust. Det var ju oerhört viktigt att få med sig minst en poäng med tanke på tabellen, konstaterade målvakten tillika assisterande tränaren Suriya Andersson på vägen hem från Eskilstuna.

Ett självmål i upptakten av andra halvleken hjälpte "Surre" och Tystberga fram till en kvittering. Men ett 2–1-mål precis i slutet i samband med en frispark saboterade kvällen. Lite symptomatiskt för bortalagets kväll i stort.

– De hade lite flyt medan det studsade lite emot oss. Vi saknade det där sista lilla extra, tyckte Surre.

* * * * * * * * * *

IFK Nyköping fick med sig alla poängen hem från en regntungt och svårspelat Ekängengs IP i Eskilstuna. Hemmalaget, tillika tabellfyran BK Sport, slogs tillbaka med habila 4–1 (2–0).

– Första 30 är vi jättejättebra, tyckte IFK-tränaren Hampus Dahlström.

Denna goda spelmässiga period gav också ett försprång på två bollar.

– Det blev nog rätt avgörande. I andra blev det rätt chansartat och mycket hawaiifotboll, sa Dahlström.

IFK spred målfabrikationen väl. Målen kom från Benjamin Moradi, Mazin Shaer, Francisco Thomsson och Jesper Lindberg.

– Lindberg, Thomsson och Shaer var våra bästa. Shaers mål var ett riktigt klassmål där han dribblade bort två–tre spelare, (fredags)myste Dahlström.

IFK är kvar som tvåa i Sörmlandsfemman, där endast Katrineholms SK tagit fler poäng.