Jodå, det är klart att Kenneth Karlsson hade hoppats på mer. En förlängning av matchserien i åttondelen mot Sollentuna och en fortsättning med kvartsfinal mot Örkelljunga.

Det blev inte så.

– Vi har ändå tagit enorma steg på alla plan den här säsongen, sa han efter VVK uttåg i SM-slutspelet.

– Bara en sådan sak som att vi i och med segern i andra åttondelen hemma mot Sollentuna tog vår första slutspelsseger sedan 2008. Det är stort, sa Kenneth Karlsson.

Klubben gjorde en rejäl satsning inför säsongen. Värvningarna av Tomas Mroz och Albin Bishop Eriksson från Linköping och att man lyckades få tillbaka Andzej Savostenok fick förväntningarna att stiga.

Ändå räckte det inte.

VVK sladdade i elitserien och lyckades inte bli bland de fem främsta som efter grundserien fick spela vidare i det nya slutspelsträdets A-grupp. Via B-gruppen tog man sig ändå vidare till slutspelet och åttondelsfinalen.

– Även om vi fått en bättre organisation och ett stabilare lag har dipparna varit lite för många. Vi förlorade ju fem grundspelsmatcher i följd utan att vara riktigt nära att vinna någon, säger Kenneth Karlsson.

Trots att säsongen tog slut lite tidigare än vad någon hade önskat och att i princip alla spelarkontrakt går ut om en månad vill ändå Kenneth Karlsson blicka framåt. Och han gör det med en positiv bild för sig.

– Jag är inte orolig för att vi ska tappa det här laget. Vingåker har blivit erkänt och vi ska bygga vidare på det här laget och den här säsongen.

Han har en arbetshypotes klar för hur det ska gå till.

– Vi är redan en bit på väg i sökandet efter en ny tränare.

Nej, det finns absolut ingen kritik mot vinterns spelande tränare Alex Jenkins. Men just kombinationen av att vara både spelare och tränare är sällan lyckosam.

– Nu söker vi en "bänktränare". Även om vi har börjat titta utomlands och har några namn har vi inte stängt någon dörr för en svensk tränare, säger Kenneth Karlsson.

Den delen får ta tid, precis som det får ta att kontraktera truppen, där Albin Bishop Eriksson är den första spelaren han vill se förnyar kontraktet.

– Jag vill ha klart med en tränare senast i juni. Då ska vi också ha den största delen av spelartruppen klar, även om jag vet att de sista påskrifterna inte kommer förrän i augusti. När vi kommer dit är jag övertygad, i alla fall ganska säker på, att vi har några riktigt intressanta spelare att presentera, säger Kenneth Karlsson.