– Det var en trixig banläggning och en utmanande fors som inte brukar passa mig. Jag försökte få till tajta linjer i semin. Det blev lite för tajt efter första islaget där jag egentligen var igenom men var klantig och nuddade porten med paddeln, summerar Holmer angående semin.

Det blev åtta straffsekunder med fyra islag. Fredrik Wahlén körde några tiondelar snabbare och hade "bara" två islag i denna svåra bana. Isak Öhrström åkte på en totalmiss så det blev jämnt mellan de tre främsta svenskarna i kvalet.

– Fredrik tog hem det följt Isak och mig och enligt reglerna som var uppsatta på förhand ska det bli vi tre i seniorlandslaget och Max Karlsson i U23-landslaget. Men det är inte bekräftat ännu, säger Holmer som just har anlänt till spanska Seu och nästa världsrankingtävling.

Nya kanoter var det också, där fredrik hade anledning att var mest nöjd. Ett bra åk hade Holmer, i alla fall på papperet. Det var andra kvalåket då han var tvåa och säkrade semifinalplatsen med mycket stor marginal.

– Ja, ett helt okej åk, men det var ändå ett islag och en större bom då också. Jag blev låg i en uppströmsport och tappade några sekunder, bra placering fast inget höjdaråk – vilket också visar att det var svårt den här helgen.

Hur summerar du sin säsongsstart?

– Jag har inte varit i närheten av det som jag har tänkt mig. Men jag kommer samtidigt från rejäl hårdträning och brukar ha det segt i starten av säsongen innan jag lättar på träningen. Men mycket har känts bra med träningen och i Seu har jag fina minnen från en bra världscup – alla vi trivs bra där.