Sveriges första Netflix-serie har snart premiär – och Strängnäsbon Sass Wolgers har en roll.

– Det är en liten roll med knappt några repliker, men det känns ändå jätteroligt, säger 18-åringen.

Störst av allt är ett kriminaldrama, producerat av Felix Herngrens produktionsbolag FLX utifrån Malin Persson Giolitos roman med samma namn. Den handlar om en ung överklasselit på en gymnasieskola där en skolskjutning äger rum, och om rättegången som tar vid.

Artikelbild

– Sverige är bäst på deckare men den här skiljer sig verkligen från många andra, säger Sass Wolgers som läste boken efter sin första audition för serien i december 2017.

Han provfilmade för den manliga huvudrollen Sebastian, men nådde inte hela vägen fram. I stället är det som en av klasskamraterna, Jakob, han kommer att synas.

– Han återkommer då och då som en karaktär i klassen. Man kommer att se mig en del, berättar Sass Wolgers.

Sammanlagt blev det 15 inspelningsdagar för de sex avsnitten, under förra sommaren och hösten, och han blev snabbt vän med flera av de unga skådespelarna.

Artikelbild

Den 5 april släpps serien på Netflix. Sass Wolgers är dessutom aktuell med teatern En vampyrberättelse, som har premiär i Kulturskolans aula den 12 april.

– I vår tar jag studenten. Jag ska söka mig till en folkhögskola för att fortsätta med teater och skådespeleri, berättar han.