• Många besökare stannade till vid kryddsäljaren Jane Erikssons bord. Foto:
  • Joanna Wendel sålde lufttorkad salami. Foto:
1/

15 000 marknadsbesökare på Trosa marknad

TROSA
annons

Bajamajor, tillfälliga parkeringsplatser och 300 knallar bredde ut sig på lördagen då 15 000 besökare fyllde Trosas smala gator och hamn.

— Vi vill tacka för det lokala stödet och de boendes förståelse och tålamod, säger Mats Gernandt, president i Trosa Lions som arrangerade lördagens marknad i Trosa.

Vägar spärrades av, smala gator fylldes med 500 försäljningsstånd och tillfälliga parkeringsplatser för ett par tusen bilar fyllde grönområden när 15 000 marknadsbesökare bredde ut sig i centrum.

Den årliga marknaden gick som på räls för arrangörerna som slapp föregående års strul med el, klagomål från besökare om äckliga toaletter och missnöjda knallar.

Knallen Jane Erikssons som visat upp sina kryddor i två decennier på Trosa marknad tycker att intresset för marknader generellt har svalnat, i och med att stora köpcenter växt fram.

Och under lördagen var det inte många andra tillställningar för småknallar, enligt den skånska salamisäljaren Joanna Wendel.

Det var en av de bättre marknaderna arrangörsmässigt, enligt presidenten, och både intresset bland knallar och besökare var lika starkt som tidigare år.

— Det var optimalt väder för att besöka marknaden och regnet kom precis när knallarna skulle packa ihop, säger han.

Läs också

( 3 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunTrosa
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka