Träden som skymmer utsikten över Trosaån. Foto:

Abnorm trädtillväxt skymmer och förargar

TROSA

De har växt flera meter på ett år och skymmer totalt vardagsrumsutsikten över Trosaån. Det menar en Trosabo – som vill se kommunala krafttag mot träden.

Trosa kommun har kontaktats av en person på Östra Långgatan som förargat sig över flera snabbväxande träd. Mellan Trosabons fastighet och Trosaån växer tre träd. Personen menar att problemet är att de vuxit extremt mycket under det senaste året på både höjd och bredd. Detta innebär att det mesta av utsikten från hemmet har blivit förstörd. "Jag tror att det är popplar. Det är som en mur utanför mitt vardagsrumsfönster. Det gäller även mina grannar i brf Ölstugan 1. Förra året beskars dem, men har efter det växt minst fem meter!", skriver Trosabon som vill att träden börjar beskäras årligen och även kraftigare.

Medan SN tar bilder kommer en annan person som bor i närheten förbi.

– De beskars förra året. Men träden har växt väldigt mycket på kort tid och skymmer förstås utsikten för de som bor där bakom, säger mannen.

Christoffer Eriksson är gatu- och parkingenjör på Trosa kommun. I ett elektroniskt mejl förklarar han att det kommer att ta relativt lång tid innan träden har åtgärdats.

– Popplarna utanför er hamlas med jämna mellanrum, i regel ca 4-5 år. Vi kan självfallet kolla på träden men det ingen åtgärd planerad inom två år. Arbetet utförs oftast vintertid.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunTrosaTrosa gästhamnTrosaånVagnhäradTrädgård
Relaterat