Mathias Andersson modererar. Foto:

Afterwork för byggsektorn ska skapa ett bättre näringsliv

TROSA
annons

Under onsdagskvällen anordnas en informativ afterwork för alla som bygger i Trosa kommun, med målet att förbättra näringslivet och en chans till att få svar på frågor man undrar över.

Trosa kommun växer så att det knakar och det ställs högre krav på både kommunen och alla som bygger. En informativ afterwork som anordnas av Företagarna Trosa-Gnesta i samarbete med Trosa kommun i syfte att hjälpa företagarna och kommunen i hur det kan bli lättare att bygga samt hantera alla ärenden.

– Vi gör det här eventet för att pröva nya vägar och för att skapa ett bättre näringsliv inom kommunen, säger Birger Malmström, egenföretagare och styrelseledamot i företagarna Trosa-Gnesta.

Eventet som är för alla som jobbar med byggnation i någon mening ska ledas av moderatorn Mathias Andersson, känd från bland annat Lyxfällan och gästas även av ett flertal personer som ska förklara och hjälpa till med frågor som rör byggsektorn. Anmälningarna till eventet har trillat in och målet på antalet anmälda deltagare har nåtts med överkant.

– Vi hade förhoppningarna att nå runt 50, i dagsläget är vi uppe i 83 anmälningar. Vilket är väldigt kul, säger Birger Malmström.

Företagarna Trosa-Gnesta vill göra det lättare att vara just företagare, vilket även är föreningens vision.

– Allting sker i en positiv anda. Det handlar inte om att ställa någon mot väggen utan här ska vi hjälpas åt och göra något riktigt bra, säger Birger Malmström.

Tanken på flera event med Trosa kommun finns, även fast inget är fastställt just nu.

– Vi har tänkt anordna mer event, men inget är bestämt ännu. Men det kan vara allt från upphandlingar, lokal handel och hur man samverkar inom kommunen och utbyter varandras kompetenser, säger Birger Malmström.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaByggnationNäringsliv
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka