• Sillen cruisers svängde upp till äldreboendet Ängsgården med gäng bilar och gav Albert, 84, och andra gamlingar en fin åktur genom Trosa. "Det här var årets ride!" menade Albert. Foto:
  • Foto:
1/

Albert, 84, i Trosa: "Det här var årets ride!"

TROSA

Åldringarna på Ängsgården brukar få nöja sig med att "cruisa runt" via rullstolen eller rollatorn. Det såg Sillen cruisers till att ändra på. De svängde upp med ett gäng bilar och gav Albert, 84, och andra gamlingar en rejäl åktur genom Trosa!

Sillen cruisers säger sig själva bestå av ett gäng glada polare som gillar att träffas över en fika för att bland annat dela det gemensamma motorintresset. Ledordet är gemenskap och att hitta på saker och ha kul tillsammans. Under onsdagen såg de till att bjuda in boende på äldreboendet Ängsgården i Trosa i gemenskapen och glädjen. Danne Larsson är medlem i bilklubben och även undersköterska på Ängsgården.

– Vi körde förra året och gjorde likadant nu. Det blev faktiskt nio bilar till sist och alla som ville fick åka med oss, berättar Danne.

Efter att åldringarna tagit plats i bilarna bar det av för en ordentlig tur genom Trosa.

– De boende uppskattade det hela, som höll på från runt klockan 18 till 20. Det förgyllde deras kväll rejält.

Väl tillbaka igen vankades det jordgubbstårta, som personalen dagen till ära hade bakat. Avbrottet i en annars ofta monoton och rutinmässig tillvara på hemmet fick många åldersstigna "ängsgårdsraggare" att skinna upp. En av de som uppskattade utflykten allra mest var 84-åriga Albert.

– Det här var årets ride! menade han.

Läs mer om dessa ämnen

TrosaBilarÄldreboendeÄldreomsorg