• Tvätt- och diskberg hos trebarnsföräldrarna Pierre och Paulina Fällman, fast boende i Åda fritidshusområde där de arrenderar sin tomt. På tisdagseftermiddagen, innan det kom tillbaks, hade familjen varit utan rinnande vatten i fem dagar. De har hämtat vatten i dunkar och duschat hos bekanta. Foto:
  • Tvätt- och diskberg hos trebarnsföräldrarna Pierre och Paulina Fällman, fast boende i Åda fritidshusområde där de arrenderar sin tomt. På tisdagseftermiddagen, innan det kom tillbaks, hade familjen varit utan rinnande vatten i fem dagar. De har hämtat vatten i dunkar och duschat hos bekanta. Foto:
  • Paret Fällman betonar att de inte vill framstå som gnälliga och kan klara sig utan rinnande vatten i ett par dagar. Men fem dagar utan att kunna åtgärda felet anser de vara för mycket. Foto:
1/

Barnfamiljen Fällman utan rinnande vatten fem dagar

TROSA

Tvätt- och diskberget bara växte hos trebarnsföräldrarna Pierre och Paulina Fällman – liksom de praktiska problemen. Familjen var utan rinnande vatten i fem dagar. De tvingades hämta i dunkar och duscha hos bekanta.

Det avverkas för fullt bakom paret Paulina och Pierre Fällmans tomt i Åda fritidshusområde bakom Åda backar. Inne i huset väntar paret på att kunna ta hand om disk, växande tvätthögar och att äntligen kunna få duscha och tvätta sig själva och barnen, 4,8 och 11 år, ordentligt.

– Det är på grund av de här skogsgallringarna vi har varit utan rinnande vatten sedan i fredags. Maskinerna har kört sönder ledningar så att flera läckor uppstått, säger Paulina.

Paret är åretruntboende på Hökebergsvägen och arrenderar tomten. De har inget kommunalt vatten, som i stället tas från en gemensam brunn.

– I måndags kom de hit och började felsöka. Men det är ingen action och man jobbar inte över för att fixa det, det skruvas på dagtid och sedan åker arbetarna hem. Det är under all kritik, säger Paulina.

Brunnen som är försedd med tappkranar. Foto:

Paret betonar att de inte vill framstå som gnälliga och kan klara sig utan rinnande vatten i ett par dagar. Arrendatorn hade informerat om att vissa kunde få problem med vattenförsörjningen på grund av skogsavverkningen. Det finns även en tappkran vid brunnen några hundra meter bort så att dunkar kan fyllas upp. Men med tre aktiva barn är smärtgränsen nu passerad.

– Barnen ska till skolan, det är träningar, skjuts och allt som ska tvättas, städas, matlagning och vi båda jobbar på varsitt håll... Det är jättebökigt just nu och det blir många vändor för att fylla upp dunkar, petflaskor och kunna duscha hos andra. Jag fick tårar i ögonen i går, säger Paulina.

Svårt att tvätta utan rinnande vatten. Foto:

Hon och Pierre Fällman har bott i huset ett år. De trivs bra och uppskattar att de brukar informeras om eventuella vattenproblem.

– Vi har självklart varit medvetna om att man måste snåla med vattnet så att det inte tar slut. Men vi trodde aldrig att det skulle vara så här mycket krångel. Under april och maj hade vi nog vatten 2-3 dagar i veckan i huset, säger Paulina.

Pierre flikar in:

– Det man framför allt blir arg på är att man känner sig så bortprioriterad.

Anna Isoz Dalborg är markägare.

– Det är tråkigt för alla inblandade parter när det händer sådana här tillbud, speciellt för de hushåll som står utan vatten. Men läckan är funnen och lagad nu under eftermiddagen, säger hon och tillägger att det planeras för kommunalt vatten i området nästa år.

Familjen Fällman kunde bekräfta att vattnet åter var i gång vid 16.30-tiden på onsdagseftermiddagen – fem dagar efter att de blev av med det.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunÅda GKTrosaLivsmedelVattenlivsstil
Relaterat