Foto:

Bättre för Trosas diabetiker när fotvården flyttar

Trosa

Det blir stora förändringar för diabetiker i Trosa. Nu flyttar landstingets fotvård in i vårdcentralens lokaler – vilket gör att det blir fler besökstider.

Syftet med förändringen är att patienterna ska få all sin behandling på samma ställe. Landstinget skriver i ett pressmeddelande att 90 procent av fotsjukvårdens patienter lider av diabetes.

I och med flytten, som genomfördes under fredagen, ökar också resurserna i Trosa. Från att ha kunnat erbjuda subventionerad fotvård en dag i veckan kommer man kunna erbjuda resurser två och en halv dag i veckan.

Lisa Allert Svärd, fotsjukvård, kommer att dela upp sin tjänst mellan Trosa och Gnesta vårdcentral. Hon är nöjd med landstingets nya lokallösning.

– Att jobba vägg i vägg är en stor fördel. Jag kan rådgöra med diabetessjuksköterskan direkt när patienten är på plats, säger Lisa Allert Svärd.

Även verksamhetschefen tror att förändringen kommer innebära positiva saker för patienterna.

– Det här blir en förbättring för våra patienter, som får all behandling för sin sjukdom på samma ställe, säger Susanne Rehn Svensson, verksamhetschef på vårdcentralen i Trosa.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunSjukvård
Relaterat