Bengt-Eric anser att Nyamko Sabuni, tidigare integrations och jämställdhetsminister, är ett alternativ till partiledarposten.

Bengt- Eric Sandström(L) om Björklunds avgång

TROSA

Trosaliberalernas gruppledare, Bengt- Eric Sandström, har klart för sig vem han vill ska ta över partiledarposten nu när Jan Björklund ska avgå.

2007 tillträdde Jan Björklund som partiledare för Liberalerna, eller Folkpartiet som det hette då. Han är den av de borgliga partiledarna som suttit längst på sin post. Efter tolv år har han nu bestämt sig för att inte ställa upp för ett omval.

Bengt-Eric Sandström (L) kommer att minnas Jan Björklund bland annat för hans insatser på skolområde under åren han var utbildningsminister.

– Jan har gjort mycket för Sverige, framförallt under sina år som minister och det arbete han gjorde för den svenska skolan, säger Bengt-Eric Sandström (L).

Björklund har under åren varit en ifrågasatt partiledare. 2017 utmanade Birgitta Ohlsson honom om ledarposten. Efter valet är det flera Liberala politiker som gärna hade sett en ny partiledare och paritet var splittrat efter regeringsöverenskommelsen.

– Jag gillar Jan, men det var nog ändå dags för honom att gå. Han har suttit väldigt länge på sin post och det är slitsamt. Men han har gjort det bra, menar Sandström.

Nu fylls svenska medier av spekulationer kring vem som kan tänkas ta över efter Björklund. Sörmlandsliberalerna ledare, Göran Hammarlund, sa till Eskilstuna-kuriren att han hade sina favoriter men inte tänkte avslöja dem. Bengt-Eric Sandström har klart för sig vem som han har som favorit att ta över.

– Jag hade gärna sett Nyamko Sabuni, hon är väl förankrad i partiet och de värderingar som vi står för. Hon är även orädd, jag gillar henne, säger Bengt-Eric Sandström (L).

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunLiberalernaBengt-Eric Sandström (L)Kommunalpolitik
Relaterat