Foto:

Berusade passagerare hamnade i bråk – buss fick stanna längs E4

VAGNHÄRAD

Två personer hamnade i bråk ombord på flygbussen. Efter att föraren stannade fortsatte slagsmålet utanför bussen och två personer har omhändertagits av polisen.

Bussen var på väg från Skavsta och vidare norrut längs E4. Vid 11-tiden kontaktades polisen av passagerare efter att ett bråk startat ombord. Enligt anmälan har en kvinna blivit dragen i håret varpå det uppstod tumult inne i bussen, med två personer inblandade.

Busschauffören beslutade då att stanna längs motorvägen varpå duon fortsatte att slåss utanför. Ytterligare tre personer var inblandade i oroligheterna utanför bussen, men det ska däremot ha försökt lugna ner situationen.

– De var alla ordentligt påverkade och tillhörde samma sällskap. Tre personer försökte snarare lugna ner de andra två, men bussen vill inte med några från det här gänget vidare, säger Åsa Willsund, presstalesperson hos polisen.

Men stöket slutade inte där. Polisen fick även in flera samtal om att personer ska ha försökt stoppa trafiken på E4, samma personer som medverkade i bråket.

Vid klockan 11.25 var polisen på plats och kunde så småningom få bort personerna från motorvägen. Två personer har därefter omhändertagits för fylleri och körts till polisstationen. Övriga tre i sällskapet skjutsades till järnvägsstationen i Vagnhärad.

– Busschauffören vill inte ha med några från det här gänget vidare, konstaterar Åsa Willsund.

Samtliga fem inblandade är i 20-årsåldern och polisen har upprätta en anmälan om ofredande.

Vid 12-tiden kunde så bussen rulla vidare igen.

Läs också

( 5 st )

Läs mer om dessa ämnen

VagnhäradBlåljus E4
Relaterat