Infart för 83 miljoner kronor – het fråga i dagens fullmäktige i Trosa

TROSA

I dagens kommunfullmäktige förväntas en het debatt kring Infart västra Trosa. På ena sidan vägräcket: S och Alliansen, förespråkare av projektet. På andra sidan: Motståndarna MP, V och SD. I dag kan det fattas beslut om ett avtal med Trafikverket – där skattebetalarna betalar 83 miljoner för vägen.

Under dagens kommunfullmäktige klockan 14 föreslår kommunstyrelsen att fullmäktige godkänner förslaget om ett avtal med Trafikverket gällande Infart västra Trosa. Enligt detta ska Trosa kommun stå för 60 procent av finansieringskakan, 83,4 miljoner kronor. Dessutom ska kommunen bekosta den gång- och cykelväg som planeras att gå längs med delar av vägsträckan.

Men allt fler kritiska röster har höjts mot projektet. I dagens KF yrkar bland andra MP:s gruppledare Maria Arnman och SD:s dito Bertil Malmberg på avslag mot förslaget.

Foto:

I V:s och MP:s gemensamma ställningstagande till budgeten för Trosa kommun 2019 med plan för 2020-2021 är vägprojektet en viktig faktor.

– Viktigast är kanske vårt fortsatta motstånd mot Förbifart/Infart Västra Trosa, säger Tommy Fogelberg, Vänsterpartiet i Trosa.

Det är ett omfattande vägprojekt med en budget på 155 miljoner kronor. Flera motståndare har dock påpekat att projektet kan komma att bli dyrare än beräknat. I dagens SN kallar oppositionen Infart västra Trosa för "onödig och ett ekonomiskt vågspel."

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunPolitikPolitiker
Relaterat