Petter Engström och Maria Bodingh, områdespoliser i Trosa, bötfällde bilister som kör på torget trots att det är körförbud där under sommaren. Foto:

Bilister bötfälls på torget

Trosa

Nu råder motorförbud på torget. Under tisdagen var polisen på plats och bötfällde bilister som körde mot förbudsskyltarna.

Som vanligt är det motorförbud på Trosa torg under sommaren och som vanligt respekteras det inte. SN har skrivit om problemet med bilar som kör med risk för fotgängare ett flertal gånger. Men att köra mot de tydligt uppsatta förbudsskyltarna för att få några steg närmare till Systembolaget kan nu bli dyrt. Tusen kronor, närmare bestämt.

– Vi har varit på plats ungefär fyrtio minuter och på den tiden har jag skrivit ut runt nio böter, säger Petter Engström, områdespolis i Trosa som under tisdagen var på plats på torget tillsammans med kollegan Maria Bodingh.

Under tiden SN:s reporter står tillsammans med Petter Engström bredvid körförbudsskylten kommer en bilist som väljer att försöka köra in på torget, trots en polis i full mundering och en fotograf med kameran fullt synlig.

– Det sitter i märgen på folk att de kan köra här. Kommunen har kontaktat oss om det här och vi kommer att komma tillbaka flera gånger under sommaren, säger Petter Engström.

– Man bli ju förvånad över hur folk tänker. Jag har skrivit ut runt sex stycken böter och samtliga var till Trosabor. Folk vet precis vad de har gjort, det är ju inte första gången det är körförbud på torget, säger Maria Bodingh.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaBiltrafikParkeringpolis
Relaterat