Åhusen enligt fastighetsbolagets vision.

Byggnation enligt plan - trots värmen

TROSA

På Östra Långgatan fortskrider bygget av Åhusen. Enligt fastighetsbolaget går allt enligt plan, även om värmen har gjort en del arbetsdagar kortare.

– Vi är helt i fas med Åhusen, berättar Ola Thunell, verkställande direktör på Signum fastigheter. Företaget bygger just nu 47 lägenheter på Östra Långgatan och inflyttningen är planerad till sista kvartalet 2019. Detta trots att det har varit så varmt på byggnadsplatsen att personalen har fått gå hem tidigare vissa dagar under sommaren.

Enligt projektets hemsida finns det sju lägenheter kvar.

– Det känns också mycket bra att intresset har varit så stort, menar Ola Thunell vidare. Jag är ganska säker på att de lägenheter som är kvar kommer att vara sålda innan vi är klara nästa år.

Fokusgruppen för lägenheterna har varit 50-plusmänniska som har kommit en bit i livet, både ekonomiskt och levnadsmässigt. Det menade Signums marknadschef när SN pratade med honom inför projektstart förra året.

– De som flyttar in har en stark ekonomi. I flera fall ska de sälja i Stockholm och sedan köpa en sommarlägenhet i Trosa och en vinterlägenhet vid Medelhavet, berättar Ola Thunell vidare.

När det gäller den uppmärksammade domen nyligen där en kvinna fick rätt att häva ett lägenhetsköp för att inflyttningen hade flyttats cirka sex veckor, påpekar Ola Thunell att han inte tror det påverkar dem.

– Vi har i dagsläget kö till flera av lägenheterna. Dessutom borde vi ha hört om inflyttningsdatum var avgörande för någon av köparna.

Läs mer om dessa ämnen

trosaBostadsrätter