Cecilia Högberg slutar som produktionschef i Trosa kommun.

Cecilia Högberg slutar som produktionschef: "Har haft ett jätteroligt jobb"

Trosa

I mitten av april slutar Cecilia Högberg som produktionschef i Trosa kommun.

Cecilia Högberg har de senaste två åren fyllt två roller, som kommunal produktionschef och vd. Hon började som produktionschef på heltid för kultur­- fritids, teknik- och servicekontoret i Trosa efter Claes-Urban Boström, den 30 november 2015.

Första maj 2016 ändrades tjänsten till deltid då Cecilia Högberg även axlade rollen som vd för Trosas kommunalägda bostadsbolag, Trosabygdens bostäder AB, Trobo. Detta efter att Trobos tidigare vd Lennart Ekerbring förtidspensionerats med sammanlagt en miljon kronor i avgångsvederlag.

När Cecilia Högberg nu lämnar Trosa går hon vidare i bostadsbranschen som vd för HSB i Södertälje.

– Jag har haft ett jätteroligt jobb i Trosa och har trivts jättebra, men när jag fick förfrågan från HSB kändes det som att det var rätt i livet. Södertälje är ju min hemkommun så det kändes kul att komma tillbaka och jobba närmare med kommunen. Det är också betydligt närmare för mig till jobbet, eftersom jag bor i Nykvarn, säger Cecilia Högberg.

Den 16 april kliver hon officiellt av som produktionschef, men hon kommer att finnas kvar en dag i veckan för överföring av uppdraget till Kerstin Tibbling, som under många år arbetat som måltidschef i Trosa kommun och även varit tillförordnad produktionschef på teknik- och servicekontoret under en period.

– Eftersom jag har sex månaders uppsägningstid blir jag kvar till den 20 juni. Det känns bra att kunna vara med ända in i slutet på de projekt jag har startat. Som till exempel bygget på Hamnängen, säger Cecilia Högberg.

Kerstin Tibbling tar vid.

Kerstin Tibbling blir produktionschef på heltid för kultur­- fritids, teknik- och servicekontoret och Ulf Hagstedt, som är teknisk chef, kommer att tillträda som biträdande produktionschef. Vem som kliver in i Cecilia Högbergs andra roll, vd för Trobo, är ännu inte klart.

– Det finns några förslag som styrelsen ska ta ställning till. Förhoppningsvis blir det klart på styrelsemötet den 15 mars, säger Cecilia Högberg.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

TroboTrosa kommunEkonomi/FöretagJobbNäringslivaffarsliv
Relaterat