Stipendiaterna Henrik Fingal, Isabella Westin och Josefin Kjellström som fick 10 000 kronor var. Foto:

Duktiga elever fick stipendier vid Trostorp

VAGNHÄRAD

I samband med nationaldagsfirandet vid Trostorps hembygdsgård i Vagnhärad delades det ut stipendier. Tre elever fick 10 000 kronor var.

Humanistiska nämndens ordförande Helena Koch (M) delade ut stipendier på 10 000 kronor i kärnämnena engelska, matematik och svenska. Elever i årskurs 9 var de som förärades stipendierna.

Josefin Kjellström 9A, Tomtaklintskolan, matematik. Motivering: ”Stipendiaten visar en utvecklad förmåga att problematisera vardagen till något som ställer krav på logiska tänkandet och analysförmågan. Stipendiaten har på ett utmärkt sätt förstått uppgiften och låter även oss andra förstå användbarheten av formler och antaganden."

Isabella Westin 9C, Tomtaklintskolan, engelska. "Isabella har förtjänat ett stipendium i engelska för läsåret 2017–2018 genom hennes presentation av ”How to save the Baltic Sea”. Hon uppfyllde samtliga krav genom hennes muntliga presentation, forskande av information och hennes engelska förmågor och kunskaper. Hon presenterade utförligt förklaringar till varför Östersjön har blivit sjuk och gav olika genomförbara förslag på hur vi som samhälle och som individer kan rädda eller förbättra den."

Henrik Fingal, 9A Hedebyskolan, svenska. ”Henrik har en förmåga att formulera en dramaturgi som fängslar läsaren. Som skribent är Henrik heller inte rädd för att vara kreativ och böja historien i sitt alternativa slut. Texten kröns av en spänstig motivering gällande varför det alternativa slutet skulle vara intressant att föreviga. Henrik har ett helhetstänk och en stilistisk förmåga som kommer att ta honom långt.”

Fotnot: Av utrymmesskäl är motiveringarna något nerkortade.

Läs också

( 6 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunTrosaSkola
Relaterat