Ängsgårdens enhetschef Lena Skålberg är nominerad till årets chef inom demensvården.

En chef utan hög hatt nomineras för gott ledarskap

Trosa

Lena Skålberg, enhetschef på Ängsgården, har blivit nominerad till Årets chef inom demensvården av föreningen Gott ledarskap i demensvården.

Varför är du en bra ledare?

För att jag är bra på att involvera alla i arbetet, vi är här tillsammans för de boende. Jag är också bra på att lyssna på medarbetarna.

Hur känns det att ha blivit nominerad till årets chef?

Jag är jättehedrad. När de först ringde till mig var jag tvungen att be dem lägga på och ringa upp lite senare, för jag kunde inte ta in det.

Vad tycker du om stipendiet?

Det är bra att även det som är bra inom demensvården lyfts fram. Vi får ofta höra om det dåliga, men min erfarenhet är att vi har en bra äldrevård.

Du har själv jobbat 30 år i vården, även som sjukvårdsbiträde och undersköterska. Hur viktig är den bakgrunden för dig som chef?

Jätteviktig. Jag vet hur jobbet är. Jag blev enhetschef 2009 och har själv erfarenhet av både bra och dåliga chefer.

Hur var det att bli chef över sina arbetskamrater?

Det är egentligen inte att rekommendera, men jag har inte haft några svårigheter. Jag går inte heller omkring med hög hatt på jobbet utan kan rycka in i vården om det behövs ett par händer.

Vad är viktigast inom demensvården?

De boende. Att vi ger dem glädje. De ska också få känna att det är helg och fest. När vi som jobbar har roligt på jobbet blir det bra för de boende.

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunArbetsmiljö