Företagen gör tummen upp

TROSA

Näringslivsklimatet i Trosa är gott. När Svenskt näringsliv i en enkätundersökning ger företagarna i Trosa tummen upp.

– Trosa visar i årets undersökning att de har återfått sitt tydliga fokus på att alltid möta företagare på ett bra sätt. Under några år har andra kommuner i länet närmat sig Trosa, i år ökar avståndet igen, kommenterar Björn Lindgren, regionchef för Svenskt näringsliv, i ett pressmeddelande.

Företagen i Trosa ger högst betyg i den årliga enkätundersökningen i den fråga som sammanfattar omdömet av företagsklimatet. Här får Trosa 4,2 i betyg på den sexgradiga skalan. Fyra motsvarar bra och betyget är bättre än föregående år. Frågorna i enkätundersökningen handlade bland annat om politikernas attityder till företagen, om de kommunala tjänstemännens attityder, kommunens information, medias attityder.

Trosa brukar varje år hamna högt när det gäller olika företagsundersökningar. Men så är kommunen den med mest företagsamhet i hela Sörmland.

Men det var inte bara Trosa vars betyg ökade. Även Vingåker och Flen fick bättre betyg än i fjol.

– Det sker ett ständigt arbete i kommunerna med att förbättra förutsättningarna för företagen. Vår undersökning är ett sätt att följa upp detta. Nu visar den uppföljningen att arbetet bär frukt, uppger Björn Lindgren

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommun