Båtbottentvätten i Trosa gästhamn har stängt för säsongen – och för gott. Foto:

Game over för Trosas båtbottentvätt

TROSA

På grund av skada har båtbottentvätten i Trosa gästhamn nu stängt för säsongen. Och därmed för gott.

Under torsdagen larmades SOS alarm med anledning av att båtbottentvätten i Trosa gästhamn sprungit läck. Enligt larmet skulle hydraulolja ha läckt ut i samband med att tvätten skulle lyftas. Enligt räddningstjänsten var det dock ingen större fara. Men båttvätten har nu tvättat rent sitt allra sista underrede. Från torsdag 20 september har båtbottentvätten stängt för säsongen – och för gott. "Avstängningen sker en vecka tidigare än planerat då arbetare på plats upptäckt en skada som gör att det inte längre går att fortsätta. En ny båttvätt kommer införskaffas till nästa år och ni är då varmt välkomna att fortsätta tvätta era båtar och hjälpa till att hålla Östersjön giftfri", informerar Trosa kommun.

Kommunen hänvisar nu de båtägare som fått sina tider avbokade till andra båtbottentvättar. Båtägare har under åren använt båtbottentvätten i Trosa för att förhindra att havstulpaner och alger växer fast på skrovet, samt undvika att miljöfarliga gifter ska spridas. I somras var den dock stängd långa perioder på grund av personalbrist, vilket fick vissa båtägare att klaga till kommunen. I våras rapporterade SN att Trosa kommun nästa år kommer sjösätta en annan båtbottentvätt.

– Verksamheten med vår båtbottentvätt har varit framgångsrik. Nu har den här tvätten tjänat ut och det är dags att satsa på en ny. Östersjöns hälsa är viktig för oss som skärgårdskommun, menade Stefan Björnmalm (C), ekoutskottets ordförande.

Magnus Johansson, ord­förande för Socialdemokraterna i Trosa kommun, har antytt att det handlar om mycket pengar för en ny båtbottentvätt.

– Visst är det jättebra med en båtbottentvätt i Trosa. Men sedan kan man ju undra varför det ska behöva köpas in en ny för en miljon kronor.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunTrosaTrosa gästhamnBåtFritidsbåtar
Relaterat