Elins monarkcykel som stals i Trosa. Foto:

"Har du sett min stulna cykel?"

TROSA

De senaste veckorna har en rad Trosabor drabbats av cykelstölder. – Det är tråkigt, jag använde den dagligen, säger bestulna Elin, 16.

Förra året anmäldes 84 cykelstölder i Trosa kommun. Inte sedan 2006 har så många cykelstölder anmälts i Trosa. Augusti var den värsta stöldmånaden, då anmäldes 23 cykelstölder, vilket var fler anmälningar än någon månad sedan 2006. Just sommartider brukar vara högtider för cykeltjuven. De senaste veckorna har flera personer i kommunen lagt ut efterlysningar och bilder på sina stulna cyklar på internet.

Trosatjejen Elin blev förra veckan bestulen på sin cykel. Hennes familj har polisanmält stölden och även lagt ut en internetefterlysning:

"Natten mellan onsdag och torsdag blev vår monark damcykel (mörkblå) stulen på Fågelögatan. Det är polisanmält. Om någon sett/ hört något eller ser cykeln är jag tacksam om ni hör av er."

Elin berättar att hon brukade cykla på hojen i princip dagligen.

– Jag har använt den väldigt mycket. Det var min syrra som hade lånat den vid tillfället och den stod utanför huset och var låst, men bara med ett enkelt lås i ena hjulet, säger Elin vars familj förgäves letat efter cykeln.

– Det är tråkigt att den är borta.

En man efterlyser också sin försvunna monark, en grå/silverfärgad, som stals i lördagskväll på Torget i Trosa.

Inte ens de allra minstas fordon går för tillfället säkra från tjuvar. Från hamnområdet efterlyses en fastkedjad grönblå trehjuling av märket Bambo.

"Vi ställde dit den för att göra lekplatsen i Trosa hamn säkrare för de små. Skulle kännas bra om den kom tillbaks snarast" skriver en ansvarig på ett Trosaforum på internet.

Polisen rekommenderar att man alltid låser cykeln med ett godkänt lås vid ett fast föremål. Det är också bra att notera cykelns ramnummer eftersom polisen ofta får in stulna cyklar. Finns det då ett ramnummer kan det gå att identifiera cykeln.

En annan förekommande lösning – skaffa en cykel ingen annan vill ha!

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaCykelStöld
Relaterat