• Kristin Rydberg vill att hennes café ska vara en lugn oas. Fågelhunden Bob är nöjd att ha fått komma in i värmen. Foto:
  • Foto:
  • Foto:
  • Foto:
1/

Hundar på fik skapar diskussion

Trosa

Caféet Deli Delight har nyligen öppnat i ny regi och har direkt blivit föremål för diskussion. Anledningen är att nya ägaren Kristin Rydberg tillåter hundägare att ta med hunden på fika.

Kristin Rydberg har direkt hamnat i fokus i lokala sociala medier för sitt beslut, men står fast vid det.

– Det finns alltid de som opponerar sig, det gäller även vad man serverar. Det går inte att göra alla nöjda.

Kristin är själv varken hundägare eller särskilt hundintresserad, utan vill bara möta en efterfrågan som hon känt av.

– Den vanligaste frågan jag får från gäster är om man får ta med sig hunden, nummer två är vad jag serverar. Genom att Trosa är Sveriges hundtätaste kommun och jag verkligen vill vara ett året runt öppet ställe dit Trosaborna kan komma, så provar jag det här.

Kristin Rydberg tog över Deli Delight i december och har haft öppet i knappt två veckor. Hittills har det gått bra med hundar som cafégäster.

– Själv är jag fortfarande lite tveksam, men jag vädjar till hundägares sunda förnuft. Det här är ett litet ställe, det går inte att komma med jättestora eller stissiga hundar. Jag är själv lite hundrädd och vill inte att någon ska avstå från att komma hit för hundarnas skull.

Som mest har det varit fem hundar samtidigt inne på cafét och det har fungerat bra.

– De hundarna var väluppfostrade och det är förutsättningen för att de ska vara välkomna. Om det inte visar sig funka får jag givetvis revidera beslutet. Stämningen här är relax, det ska vara ett ställe dit man kan komma och mysa. Alla ska trivas på mitt hak.

Läs mer om dessa ämnen

TrosaHunddjur