Husägare utan vatten åtta dagar

Trosa

För andra gången på drygt två veckor är boende i Åda utan vatten. Förra gången dröjde det åtta dagar innan vattnet fungerade.

"Den som vet med sig att hen besökt sitt hus och glömt stänga huvudkranen - åtgärda genast - Vi som bor här lider svårt och kostnaderna för rörfirman drabbar den skyldige". I en lokal Facebookgrupp vädjar Kristin Rydberg, som är permanent boende i Åda, till slarviga stugägare i området att ta sitt ansvar.

– För två veckor sedan var jag utan vatten i åtta dagar. Det var jättejobbigt! Då var det också töväder efter kyla, vilket gör att isproppar släpper. Om huvudkranen till en stuga då inte är avstängd står vattnet och rinner, berättar Kristin Rydberg.

Det är åttiotal hushåll i området, varav ungefär en tredjedel är permanentboende. Det är alltså de som drabbas värst när någon som bara åkt ut över helgen för att titta till sitt hus glömt att stänga av huvudkranen.

– Vattnet är ett återkommande problem och det jobbigaste är att det tar sådan tid. Varje gång det händer måste rörfirman först kontakta markägaren för att få klartecken att åtgärda problemet, vilket kan ta lång tid, säger Kristin Rydberg.

SN har sökt markägaren Anna Isoz Dalborg.