• Trotab ställde ut en vattentank vid kyrkan där de som var drabbade av läckaget kunde hämta vatten. Foto:
  • Lastbil och grävare var på plats när Trotab skulle åtgärda läckan. Foto:
1/

Rör sprang läck två gånger samma dag

VAGNHÄRAD

Under tisdagsmorgonen upptäcktes ett vattenläckage vid Västra Kyrkvägen i Vagnhärad. Under dagen åtgärdades läckaget men strax efter 17 sprang det läck igen.

Det var på tisdagsmorgonen som en vattenläcka uppstod på Västra Kyrkvägen i Vagnhärad. Enligt Trosa kommun var det boende på Västra Kyrkvägen 1-6, blomsterbutiken, pizzeria Piccolino och kyrkan som drabbades. Trotab var på plats vid klockan 06 och började arbeta med att åtgärda läckan.

- Det var en boende som hade noterat läckaget , Trotab var på plats under morgonen, säger Ulf Hagstedt, teknisk chef Trosa kommun.

Ann-Kristin Lövberg, 66 år var en av de drabbade och vid klockan nio under förmiddagen sa hon till SN att vattnet varit borta sen 07:30.

- Vi har inte haft vatten sedan halv åtta men det ska tydligen finnas en vattentunna vid kyrkan. Det är inte så besvärligt just nu men det beror så klart på hur länge det varar. Hon tillägger dock att det inte blir någon kalldusch.

- Där går gränsen!

´Blomsterhandelns ägare, Berit Huwe kände ingen större panik över läckaget.

- Det är klart att det är tråkigt när vattnet försvinner, man behöver alltid vatten. Men för blommornas skull är det ingen fara, säger Berit Huwe.

Under eftermiddagen var läckaget lagat och man kopplade in fastigheterna på vattensystemet. Men vid klockan 17 sprang det läck igen.

- Trotab är på väg ut nu och ska börja arbeta, jag tror att det är på samma ställe ungefär och det är ett rör som har sprungit läck. Just nu vet jag inte när reparationen är klar, säger Ulf Hagstedt.

Läs också

( 8 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunVagnhäradDricksvattenVatten
Relaterat