• Onsdagskvällen KF i Trosa. Foto:
  • Illustration över Skärlagskolans tilltänkta utbyggnad. Illustrastion: AG arkitekter. Foto:
1/

Klubbat: Miljoner till att göra Skärlagskolan större

Trosa

Skärlagskolan byggs ut – men kalaset blir betydligt dyrare än planerat. Under onsdagskvällens kommunfullmäktige klubbades beslutet. Kommunen går dock inte ut med några summor.

Under onsdagskvällens kommunfullmäktige (KF) i Skärborgarnas hus togs det beslut om utökad investeringsbudget för tillbyggnad av Skärlagskolan.

– Vi skulle kunna yrka på återremiss på detta, man väljer att inte göra det eftersom vi inser att det är tidsbrist och att det behövs en större Skärlagskola. Men kostnaderna hade kunnat pressats mer och det hoppas jag att man kommer att göra i upphandlingsläget, säger Magnus Johansson (S), oppositionsråd i Trosa kommun, som även poängterade att de utökade kostnaderna måste hamna på rätt nämnd.

SN har rapporterat om att den kommande utbyggnaden av Skärlagskolan blir betydligt dyrare än förväntat. Under extrainsatta, stängda möten har kommunstyrelse och nämnder kommit överens om en investeringsbudget som utökats med 68 procent.

Men hur många skattekronor det handlar om vill Trosa kommun inte kommentera. I kommunhandlingarna använder man sig av benämningen "X mkr" och inte heller under onsdagskvällen KF blev siffrorna offentliga.

– Det vill vi inte gå ut med ­innan man fått in några anbud. Upphandlingsskeendet vill man inte föregå, har Ulf Hagstedt, teknisk chef på Trosa kommun, sagt till tidningen.

Skärlagskolan ska kunna ta emot mellan 380-420 barn år 2020. Enligt kommunen handlar det om större kostnader för utökad yta för fritidslokaler, större produktionskapacitet i kök, ökad matsalskapacitet, specialsalar, rörelserum, samt reservkraft. Kommunen menar att en ökad produktionskapacitet i Skärlagskolans kök, cirka 750 portioner, skulle avlasta Tomtaklintskolans kök, vilket skulle reducera investeringsbehovet av en tillbyggnad av detta kök.

– Detta förslag är väl avvägt och det kommer på ett mycket bra sätt säkerställa Skärlagskolans funktion framöver, säger kommunalrådet Daniel Portnoff (M).

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunSkärlagskolanTrosaSkolaskola och utbildning
Relaterat