Kerstin Tibbling, produktionschef i Trosa kommun.

Kerstin Tibbling: Ett oerhört tråkigt läge

TROSA

Kommunen ville inte att samarbetet med hamnfogden skulle sluta i drama, menar produktionschefen Kerstin Tibbling. Samtidigt behöver man en ny "kunnig och drivkraftig entreprenör."

Kultur– och fritidsnämnden beslutade att häva avtalet om gästhamnen med entreprenören Lars Eklund. Kerstin Tibbling är produktionschef i Trosa kommun. I ett brev till advokatfirman Montgomery bestrider hon och kommunen nu motpartens skadeståndskrav.

– Det är oerhört tråkigt att vi hamnat i detta läge, det är inte vad vi önskat. Tyvärr kom vi till en punkt när det inte längre var hållbart att fortsätta i nuvarande drift, säger hon.

Kommunen söker nu en ny aktör som kan drifta gästhamnen.

– Vi kommer att behöva en kunnig och drivkraftig entreprenör med känsla för Trosas speciella kvaliteter och karaktär, som vill göra det i god dialog med Trosa kommun. En upphandling kommer att ske och vi räknar med att ha en ny entreprenör på plats inför nästa säsong.

Kerstin Tibbling påpekar att Trosa gästhamn är en viktig del av Trosas karaktär, som besöksmål för turister och "vardagsrum" för Trosas medborgare.

– Vi ser att det finns stor potential att utveckla och förädla gästhamnen.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunTrosaTrosa gästhamnTrosaånEkonomi
Relaterat