Linda Axelsson, planchef Trosa kommun.

Kommunfullmäktige väntas rösta för den nya industribyggnaden

TROSA

Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska rösta för den nya industribyggnaden som ska byggas på Industrigatan, mitt emot tennishallen. Nästa vår beräknas bygget att starta.

Under 2017 påbörjades rivningen av den gamla byggnaden. Därefter var man tvungen att arbeta om detaljplanen och på onsdag ska den nya detaljplanen upp i kommunfullmäktige.

– Jag utgår från att den kommer att godkännas, det har inte varit någon som har motsatt sig under arbetets gång. Sedan ska den vinna laga kraft och bygglovsansökningar ska in, men jag tror att byggnationen kommer vara i gång i vår, säger Linda Axelsson, planchef Trosa kommun.

Företaget som köpte den förra fastigheten ville bygga om men då räckte inte den gamla detaljplanen till. Därför fick man arbeta fram en ny för den nya lokalen som ska innehålla på tillverkning och kontor.

– Företaget som köpte den gamla fastigheten tillverkar påsar och lokalen ska vara både kontor och industri. Det blev en lite speciell detaljplan så därför var vi tvungna att ändra en del, säger Linda Axelsson.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunByggnationIndustri
Relaterat