Magnus Johansson (S). Foto:

Magnus Johansson blir Socialdemokraternas nya oppositionsråd i Trosa

Trosa

Under måndagskvällen hade Socialdemokraterna ett medlemsmöte för att bland annat bestämma vem som blir partiets nya oppositionsråd. Efter en jämn röstning mot Sandra Karlsson, vice ordförande, stod det klart att det blir partiets ordförande som kommer axla rollen.

Magnus Johansson är relativt ny som ordförande för Socialdemokraterna i Trosa. Han har bott i kommunen sedan 2015. Nu är det klart att han tar över efter Ann-Sofie Soleby Eriksson, tidigare oppositionsråd.

– Det känns fantastiskt kul att få bli oppositionsråd. Det är väldigt kul att partiet har två så pass starka kandidater och jag ser fram emot att samarbeta med Sandra, säger Magnus Johansson.

Socialdemokraternas vice ordförande, Sandra Karlsson, fick flest personkryss i årets val. En situation som partiet aldrig tidigare ställts inför då alltid första namnet på vallistan har fått flest kryss. Hon fick förfrågan från en del medlemmar att ställa upp som en kandidat till rollen som oppositionsråd.

– Det är kul att det var en så jämn omröstning och att jag känner att jag har brett stöd inom partiet. Men självklart lite trist att jag inte vann, jag hade hoppats på det, säger Sandra Karlsson.

Efter valet väntar en omställningsperiod för partiet nu när det är klart att Ann-Sofie Soleby Eriksson har lämnat.

– Det här har varit en väldigt unik situation och jag tror det vittnar om att vi har starka kandidater i partiet och att vi är inne i något helt nytt när en så pass etablerad person som Ann-Sofie lämnar, säger Sandra Karlsson.

Magnus Johansson har redan börjat planera för sin roll som oppositionsråd.

– Jag kommer att ha mycket kontakt med Ann-Sofie för att be om råd och se till så att det blir en så bra övergång som möjligt, säger han.

Tidigare oppositionsrådet, Ann-Sofie Soleby Eriksson, säger till SN att hon tror att Magnus och Sandra tillsammans med de andra gruppledarna kommer att bilda ett bra team.

– Magnus kan ringa mig när han vill, jag kommer självklart alltid stå till hans förfogande. Det är kul att vi har två så bra kandidater och de kommer att bli väldigt bra, säger hon.

Läs också

( 7 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaPolitikVal 2018
Relaterat