Maten på julbordet var antingen vegansk, vegetarisk eller ekologisk. Foto:

Mer grönt och mindre kött på östersjövänligt julbord

TROSA

Trosa turistcenter och Beras International bjöd på ett östersjövänligt julbord med betydligt mer vegetarisk mat än vad som normalt serveras. Det serverades bland annat griljerad blomkål i stället för julskinka.

För ett par år sedan fick Trosa turistcenter in allt fler förfrågningar om vegetarisk, vegansk och ekologisk mat. Man har märkt att intresset för hållbar mat har ökat.

För att kunna ta det vidare bestämde kommunens turistcenter att tillsammans med måltidsföretaget Beras International servera ett östersjövänligt julbord.

Tanken med julbordet är att kunna inspirera fler i kommunen att arbeta med en hållbarhetstanke.

Foto:

Bland de inbjudna gästerna fanns flera av traktens företagare: Annika Forsgren (Trosa stadshotell), Glada luckans Carina Axelsson och Kurt Möller från Tre små rum var några av de som kom och smakade av julbordet.

– Det var mycket alternativ mat, bland annat fanns det ingen julskinka utan i stället serverades griljerad blomkål, säger Paola Andersson, tillförordnad turistchef på Trosa turistcenter.

Läs mer om dessa ämnen

TrosaMat