Muhamed och hans gode man håller inte alls med Migrationsverket.

Migrationsverket: Muhamed har inte tillräckliga skäl för att stanna

TROSA

Migrationsverket anser att det inte finns tillräckliga skyddsskäl för Trosa Vagnhärad SK:s 16-åriga fotbollstalang, Muhamed Trawally, att stanna i Sverige. Enligt myndigheten har han inte varit tillräckligt länge i Sverige för att ha fått det nätverk som hans gode man, Lena Ivarsdotter säger att han har.

Förra veckan rapporterade SN om Muhamed Trawally som har flytt från Gambia och nu har gjort sig ett namn i TVSK:s A-lag.

Migrationsverket skriver i ett mejl till SN att Muhamed inte kommer bli utvisad så länge han är under 18 år och de inte kan lösa ett ordnat mottagande. Ett ordnat mottagande innebär att det finns en släkting, förmyndare eller någon mottagningsenhet som kan ta barnet på flygplatsen. Just nu håller Migrationsverket på och utreder om det finns någon släkting som kan ta emot Muhamed.

Utöver att det inte finns något ordnat mottagande anser myndigheten att Muhamed inte har tillräckliga skyddsskäl för att stanna kvar i Sverige och att han inte har varit tillräckligt länge i landet för att ha fått en starkare anknytning till Sverige än till Gambia.

– Vi förstår att det är tungt när ett barn får avslag och måste åka tillbaka. Han har fotbollen och skolan men det är inte tillräckligt, enligt rättspraxis, som vi måste följa, bör man ha bott i Sverige en betydande del av livet och det har inte Muhamed, han kom hit i januari 2017, skriver Irene Sokolow, presskommunikatör på Migrationsverket i ett mejl till SN.

Läs mer om dessa ämnen

MigrationsverketTrosafotboll