• Servet Akbas har sålt frukt och grönt på torget i Trosa i nästan ett decennium. I början på året meddelade kommunen att han blev upplagd med omedelbar verkan men nu har de kommit överens och den populära torghandlaren blir kvar. Foto:
  • Foto:
1/

Nu är Servet Akbas tillbaka på torget i Trosa

Trosa

I januari sa kommunen upp den populäre torghandlaren, Servet Akbas. Vilket upprörde många Trosabor men nu har kommunen och Servet kommit fram till en lösning och ingen är gladare än torghandlaren själv.

–Jag är fantastiskt glad över att få komma tillbaka hit igen, säger han.

Det är åttonde året Servet säljer frukt och grönt på torget i Trosa. Men först såg det ut som att förra året skulle bli det sista när kommunen i januari meddelade honom om omedelbar uppsägning.

Då var det många Trosabor som blev upprörda och arga. Men i måndags när "jordgubbskillen" Servet delade ett inlägg på sociala medier om att han är tillbaka på torget väntade inte glädjeropen bland kunderna.

– Jag visste att Trosaborna tyckte om mig, men inte att de tyckte om mig så här mycket. Jag får kramar hela tiden, säger han och ler brett.

– Trosa påminner om den byn där jag växte upp i Turkiet, där kunde man gå hemifrån med öppen dörr, man litade på varandra. Jag är så tacksam för allt stöd jag fått.

Efter han hade fått hem brevet med uppsägningen berättar han hur ledsen han blev.

– Jag blev deprimerad och ville aldrig komma tillbaka hit. Men när det nya kontraktet skrevs förra veckan bad jag om att få börja så fort som möjligt. Därför öppnade jag rekordtidigt i år, i vanliga fall brukar jag öppna i slutet av april men det är så fantastiskt att komma tillbaka, Trosaborna är som min familj!

Läs mer om dessa ämnen

Trosa