Trosas kommunalråd Daniel Portnoff (M) klipper bandet för Hamnängen. Trosas produktionschef Kerstin Tibbling och kommunikationschef Richard Kihlgren håller i. Foto:

Nya Hamnängen är redan populär: "Den är ett smycke för Trosa"

Trosa

Nu har den helt omgestaltade Hamnängen blivit officiellt invigd. – Det här blev över förväntan, säger kommunalrådet Daniel Portnoff (M).

Under tisdagen invigdes den nya parkliknande Hamnängen med tal av både Trosas produktionschef Kerstin Tibbling och kommunalråd Daniel Portnoff (M), som dessutom klippte bandet med bravur.

Spaden sattes i marken i slutet på februari och sedan dess har tekniska enheten, Trotab och deras underleverantörer arbetat hårt för att gestalta landskapsarkitekt Josefine Svenssons utformning av det som tidigare bara var en äng. Nu finns ett flertal olika sittplatser utplacerade och även små scéner och inte minst ett flertal stora planteringar.

– Det här blev jättefint och går att nyttja på flera sätt. Platsen har gått från lite sliten och alldaglig till festlig. Den är ett smycke för Trosa, som förstärker Trosas identitet utåt, sade Kerstin Tibbling.

Foto:

Daniel Portnoff passade på att tacka alla som utfört arbetet.

– Det är svårt att ta sig an en plats som många har en relation till. Nu har Hamnängen blivit tillgänglig, med platser för samvaro som är trevliga att vara i. Det här blev över förväntan.

Trosaborna Birgitta och Dag Örtqvist som invigningsfikade var också nöjda.

– Mycket bra att det händer något här. Vi går ofta ner till hamnen, det är bra att kunna komma hit och hänga, sade Birgitta.

Läs mer om dessa ämnen

Daniel Portnoff (M)Trosa