• Under fredagen lagade elektriker den avkapade kabeln till vattenpumpen vid Trosa parkgolf. "Det är obehagligt och sabotage kostar mig pengar också" sägfer Monica Olsson. Foto:
  • Under fredagen lagade elektriker den avkapade kabeln till vattenpumpen vid Trosa parkgolf. "Det är obehagligt och sabotage kostar mig pengar också" sägfer Monica Olsson. Foto:
  • Masten på denna båt vid ett av hålen har också brutits av, av någon okänd marodör. Foto:
1/

Parkgolfen utsatt för sabotage

Trosa

Monica Olsson suckar och pekar på hål 3 vid Trosa parkgolf. Någon har saboterat banan, intill den ligger en avskuren kabelstump. – Jag tycker att det är jättetråkigt.

"Sitter här arg och ledsen. Vårt golfhål nr 3 Våtmarken har ej fungerat idag, och inte i min vildaste fantasi så kunde jag förstå varför den inte ville gå... Någon har skurit av sladden med kniv, den som går till en pump som leder runt vattnet", skriver Monica Olsson, Trosa parkgolf, på ett Trosaforum på internet.

Äventyrsparkgolfen vid Trosaporten säsongsöppnade för några veckor sedan. Men redan har den utsatts för sabotage.

Monica Olsson driver tolvhålsbanan med sambon Tommy. Banan är inspirerad av Trosas historia, exempelvis finns en Vagnhärad station i miniatyr samt Tureholms slott vid hål elva respektive sju.

Men det var vid hål tre som sabotaget inträffade. Någon gång mellan måndag och onsdag har någon med vad som verkar vara en kniv gått in på området och sedan skurit av pumpsladden och slagit ut vattnet.

– Det känns ju jättetråkigt. Vem är det egentligen som gjort det? Vi brukar inte träffa på missnöjda personer här, funderar Monica Olsson.

Monica tycker att händelsen är olustig och ser gärna att den som gjort iakttagelser hör av sig till parkgolfen eller till polisen.

Hon kan bara hoppas på att anläggningen, som inför säsongen även kryddats med två boulebanor, inte ska utsättas för nya sabotage. För det är inte första gången.

– Det har varit lugnt fram tills denna säsong. Men nyligen bröt någon av masten på båten (hål 1). Plus lite andra grejer. Jag har polisanmält det här, men skulle gärna vilja att polisen kommer ut hit också så man kan prata med dem. Jag upplever och hör även av andra att det börjar hända mer sådant här i Trosa, säger Monica Olsson.

Under fredagen kom "tack och lov" elektriker ut och åtgärdade sabotaget. Stockholmsparet Ronny Hedberg och Anna Spennare var några som gick en runda i värmen.

– Jättesynd att folk vill förstöra en så fin anläggning. Risken finns ju att de får stänga till sist om det fortsätter, resonerade de.

Läs mer om dessa ämnen

Trosa