Frågeställaren Viktor undrar om det finns planer på att skaffa en ishall i kommunen. På bilden kommungrannen Gnestas ishall.

Politiker säger nej till ishall

TROSA

På SN:s valsajt #kandulova fick Trosas politiker frågan om de vill bygga en ny ishall. Något som alla partier utom ett ställde sig nekande till.

Signaturen Viktor frågade partierna om de kunde lova att en ny ishall byggs i kommunen. Något som samtliga partier förutom Socialdemokraterna sade nej till. Socialdemokraterna menade att en ishall inte bara kan användas till idrott men även till mässor av föreningar och företag.

– Vi kommer därför att bygga en ishall istället för en konstfrusen isrink utan tak. Vi har avsatt pengar i vår framtidsbudget 2019-2021 för det ändamålet, säger Magnus Johansson, kommunalrådskandidat.

Merparten av partierna som ställde sig negativa till en ishall svarade i stället att man vill satsa på spolade banor eller en isrink utomhus. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna menade att en ishall skulle vara alltför dyr. Moderatarna har i stället planer på en idrottshall.

– Eftersom kommunen växer behövs fler platser för skolidrott. En ny idrottshall finns därför med i investeringsplanen för kommande mandatperiod och isrinken är tänkt att placeras i närheten av idrottshallen vid Tomtaklintskolan, säger Michael Swedberg, ordförande för Moderaterna Trosa-Vagnhärad.

Under fredagseftermiddagen var Centerpartiet det enda parti som inte svarat på frågan.

Läs också: Vallöftet: "Vi ska bygga ny idrottshall i Trosa"

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaKristdemokraternaLiberalernaMiljöpartietModeraternaSverigedemokraternaVänsterpartietTrosa#kandulovaMotionVal 2018
Relaterat