De tar plats i Trosas politiska VM-lag – dubbelt Portnoff i elvan

TROSA

Det är dags för Fotbolls-VM i Ryssland med Sverige. Valrörelsen är också igång. SN har lekt med tanken på hur det skulle vara om Trosas lokalpolitiker flyttade ut från mötessalen in på fotbollsplanen. Vem skulle vara speluppläggare? Finns det en trygg mittback att luta sig emot? Och hur håller västerkanten? Här är laget – ta det med en klackspark!

► Målvakt

► Backlinje, från vänster

1/

► Mittfält, från vänster

1/

► Anfall, från vänster

1/

► På bänken

Ann-sofie Soleby-Eriksson (S): Lämnar laget i höst efter 18 år, men finns med på listan, fastän långt ned. En del uppfattar henne som hon inte tagit tillräcklig strid för att spela en mer avgörande roll. Har kämpat på, men i ett lag klätt i blått räcker inte rosor långt.

Stefan Björnmalm (C): Ytterligare en spelare som drar sig längre bort från spelet, men står till förfogande för ännu en säsong (mandatperiod). Var i sin glans dagar center och gjorde ett förtjänstfullt jobb under nästan tio år som lagets spjutspets. Får nu från bänken ropa hejarop till efterträdaren John Carlsson.

Bertil Malmberg (SD): Ryter och gormar inte i lika hög grad i Trosa som i landstinget. Men eftersom ingen vill spela med honom tar han förstås plats på bänken. Hur är det med orken? Malmberg är trots allt 78 år.

Läs också

( 1 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunDaniel Portnoff (M)TrosaPolitikVal 2018
Relaterat