• Niondeklassarna sjöng tillsammans under avslutningen. Foto:
  • Stipendium för bästa betyg och bästa prestation delades ut. Foto:
  • En åttondeklassare fick bästakompis-stipendiumet. Foto:
  • Niondeklassarna sjöng för fullt. Foto:
  • Rektor Dan Rosenwall tackade för sin tid på skolan och önskade eleverna lycka till i framtiden. Foto:
1/

Regn av stipendier och betyg på Tomtaklintskolan

TROSA
annons

Fnitter, sång, glädjetjut och stipendier sköljde över högstadieeleverna under Tomtaklintskolans avslutning under fredagen.

"The final countdown" dånade i högtalarna när eleverna på Tomtaklintskolan intog sina platser under avslutningen på fredagsförmiddagen.

— Tre år är en ganska kort tid, men det händer otroligt mycket. Under högstadiet och gymnasiet formas ni och går från barn till vuxna, sa rektor Dan Rosenwall som höll sitt sista tal på skolan.

— Det är en fantastisk tid och jag ska ge er ett kort råd. Ta det lugnt, ni behöver inte bli vuxna på studs, uppmanade han nioklassarna som också vänder blad.

Fyra klasser i årskurs nio fick säga hej då till sina gamla lokaler och många betyg och stipendier delades ut under dagen.

Birger Malmström från Företagarna Gnesta-Trosa delade ut priser till tre elever med högsta betyg samt en elev som gjort en imponerande prestation under året.

En tjej i 8A och en kille i 9B tog även hem stipendier på 2 000 kronor för deras klyftiga synpunkter om Nobelpris som haft stor betydelse för mänskligheten.

— Du måste se vad som finns framför dig. Betygen som vi får lägger grunden för vår framtid, sa elevrådets representant i ett tänkvärt tal.

Men det var inte bara betyg och prestation som belönades. Två killar och en tjej fick även ett pris som "värmer i hjärtat" som en förälder beskrev det. De fick Bästakompis-stipendier på 1 500 kronor för att de varit extra schyssta under året.

Niorna var i fokus, både under betygsutdelning och uppträdanden. Och det var mycket fnitter - både på scen och bland publiken - under nioklassarnas "Can't stop the feeling". Några toner sprack, men publiken verkade imponerad av engagemanget:

— Det var bra att de fick alla att sjunga i alla fall, sa en mamma.

Läs mer om dessa ämnen

SkolavslutningTrosa
annons

Mest delat denna vecka