Fler laddstationer för elbilar, om S får majoriteten i Trosa kommun. Foto:

S vill ha fler laddstationer för elbilar

TROSA

Socialdemokraterna vill göra en satsning på laddstolpar vid ett maktskifte. Men: Det kommer inte att bli gratis för allmänheten.

I Socialdemokraterna (S) framtidsbudget vill man, vid ett eventuellt maktskifte i Trosa kommun, öka kommunens investeringar för laddstolpar. Kommunstyrelsens ekoutskott ska tillföras 300 000 kronor.

– På framför allt infartsparkeringarna måste det finnas rejäl tillgång till laddstolpar, det räcker inte med det som finns just nu, säger Magnus Johansson, S kommunalrådskandidat i Trosa.

Enligt uppladdning.nu finns det för tillfället elva laddstationer för elbilar i Trosa kommun, varav flera vid Sille krog, på gränsen mot Nyköpings kommun. Enligt Magnus Johansson går utvecklingen för långsamt.

– Vi måste snart ha laddstolpar överallt. Det här är ett kliv vi vill vara med och bidra till, säger han.

Den laddstolpe för el- och hybridbilar som finns vid pendlarparkeringen i Vagnhärad har plats för två bilar och kostar ingenting. Men vid majoritetsskifte kommer det inte längre att vara gratis att ladda upp sin el- eller hybridbil i Trosa kommun.

– Det måste kosta pengar och det finns absolut sådana system i dag där du exempelvis har en tagg och lägger på och sedan kommer fakturan hem, säger Magnus Johansson som menar att det skulle vara bra för kommunen. 16 eluttag skulle kosta cirka 400 000 tusen kronor att installera.

– Det är till och med så att kommunens skulle kunna tjäna pengar och få en intäkt på detta sätt, även om det kommer kosta pengar att sätta upp dem.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

SocialdemokraternaTrosa kommunTrosaVagnhäradBilarBiltrafikMiljö
Relaterat