Motorbåt i Trosaån. "Bara den stora motorn är ju värd mycket pengar, sedan är det inte bra för miljön heller", säger Ronny Rickmer, som har sin egen båt på kajplatsen intill. Foto:

Sjunkna båtar förbryllar i Trosa

TROSA
annons

Ronny tittade ut från köksfönstret och såg sin egen båt i Trosaån. Men grannbåten hade sjunkit – liksom andra båtar nu gjort i Trosa.

Ronny Rickmer bor på Östra långgatan alldeles intill Trosaån mellan Torget och Villabron. I söndags tittade han ut från huset och på sin båt några meter bort. Han hajade till när grannbåten med utombordsmotorn var borta.

– Jag undrade var fasen den var och gick ut. Då såg jag att den låg under vatten och kontaktade senare även kommunen. Bara den stora motorn är ju värd mycket pengar, sedan är det inte bra för miljön heller, säger Ronny och tillägger att han såg någon i båten i början av sommaren, men att den sedan dess stått orörd.

Ett förbipasserande par stannar till.

– Undrar vad som hänt med den, funderar kvinnan i sällskapet och går vidare.

Detta är inte den enda sjunka båten i Trosa. Ett längre stenkast nedanför, vid Västra stadsfjärden, ligger det också en halvsjunken båt. Motorn går knappt att urskilja. Båtarna har klarat sig från att sjunka helt tack vare förtöjning.

Båt i Västra stadsfjärden. Foto:

Trosa kommun har uppmärksammats på båten i Trosaån av flera personer. "Bärga båten och kontrollera att inte olja/bensin/diesel runnit ut i vattnet", påpekar en man i ett mejl.

Miljökontoret bedömer att båten i nuläget inte utgör någon miljörisk och har varit i kontakt med ägaren, som finns på annan ort.

– När det gäller båten i Västra stadsfjärden så har vi inte hört om den tidigare. Vi går ner och tittar så fort tillfälle ges, säger Susanne Wase Smith, miljöansvarig vid Miljökontoret.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaTrosaånFritidsbåtar
Relaterat
annons

Mest delat denna vecka