Från vänster till höger: Lagledare, Anita Gustafsson, Inger Eriksson, Inger Ekberg och Rolf Gustafsson. Foto:

SPF Trosa näst bäst i landet på frågesport

Trosa

I fredags avgjordes den årliga nationella frågesportstävlingen, Hjärnkoll. SPF i Trosa slutade tvåa i en jämn tävling, där man till sist förlorade på en utslagsfråga.

– Vi föll på målsnöret i år. Frågan handlade om bröderna Skarsgård och vi svarade Alexander när det rätta svaret var Bill, säger Inger Ekberg, en av medlemmarna i laget.

2014 slutade SPF Trosa, tvåa i Sveriges pensionärsförbunds, nationella tävling Hjärnkoll. Även i år gick det riktigt bra och man placerade sig tvåa, endast slagna av SPF Örebro.

– Det var riktigt kul att tävla. En sak som är rolig är att det nästan är exakt samma lag som slutade tvåa i år, som var med 2014, säger Inger Ekberg.

SPF Trosas lag bestod av Inger Ekberg, Rolf Gustafsson och Inger Eriksson, ny i laget. Vid sidan om fanns lagledaren och reserven Anita Gustafsson.

– Vi kompletterar varandra. Oftast är det någon som kan svaret på frågan, även om det såklart händer att vi inte vet, säger Inger Ekberg.

För att hålla hjärnan i trim inför så brukar kamraterna spela frågesporten Quizkampen på mobilen och titta på tv-programmet Vem vet mest.

– Quizkampen är riktigt bra. Spelet har massa olika kategorier, det är roligt och bra. Jag tror att alla vi i laget tittar på frågesportprogram, men favoritprogrammet för egen del är Vem vet mest, säger Ekberg.

Läs mer om dessa ämnen

TrosaPensionär