Från vänster:Caroline Lönnquist, Evelina Thille, Sofie Andersson och Rebecca Jansson från Tjejjouren Lina. Foto:

Tjejjouren anordnar Valborgsnattvandring – men få anmälda

TROSA

Valborg är en helg förknippad med mycket ungdomsfylleri. Därför vill Tjejjouren Lina nu organisera nattvandringar. Men hittills har få föräldrar anmält sig.

Det är ett välkänt faktum att många ungdomar har sin alkoholdebut under Valborgshelgen. Vissa är så berusade att de blir omhändertagna av polis och/eller hamnar i fyllecell, eller på sjukhus.

Inför årets Valborgsfirande i Trosa kommun har Tjejjouren Lina för första gången tagit initiativ till att starta upp och arrangera nattvandringar.

– Valborg är en utav riskhelgerna där saker kan hända. Många ungdomar är ute på stan och det finns en hel del alkohol och även droger i omlopp. Bara genom att trygga vuxna finns närvarande i områden där många unga befinner sig kan utsattheten för de unga minskas, säger Caroline Lönnqvist, verksamhetsansvarig i Tjejjouren Lina.

Tjejjouren har annonserat på Trosaforums på internet och även haft ett möte med socialchef Graham Owen och ungdomssamordnare Gabriel Elmanius där man lyft frågan. Enligt Tjejjouren Lina har många föräldrar efterfrågat nattvandringar och responsen har varit positiv. Dock hade tjejerna räknat med att fler föräldrar nu skulle ha anmält sig.

– Tyvärr har den positiva responsen inte inneburit så många anmälda nattvandrare än. Vi fortsätter att driva projektet och hoppas på fler intresserade. Vi kommer även kontakta några av föreningarna i kommunen om ett möjligt samarbete kring detta.

Nattvandrarna kommer under Valborg att gå uppdelade i grupper och ha med sig vatten, plåster, bandage och mobiler. I Vagnhärad blir det bland annat officiellt Valborgsfirande vid Trosaån nedanför Häradsgården, med eld, tal, sång och fyrverkeri. I nuläget är dock planen att enbart nattvandra i Trosa.

– Vi har ännu inte möjlighet att nattvandra i Vagnhärad och Västerljung, säger Caroline Lönnqvist.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

ValborgTrosa kommunTjejjouren LinaTrosa
Relaterat