• De fem grundarna av Lina Tjejjour: Caroline Wahlgren, Caroline Svensson, Carolina Ekström, Carolin Kindh och Ewelina Thille Foto:
  • Nytapetserat i nya lokalen på andra vårningen på Industrigatan 2, tidigare gamla Trosa tryckeri. Foto:
1/

Tjejjouren inviger nya lokalen

TROSA

Tjejjouren Lina har sökt med ljus och lykta efter en plats att bedriva verksamheten på. Men på tisdagkvällen inviger man sin nya lokal på Industrigatan 2.

"Vi har flyttat in nya fina lokaler och detta vill vi fira tillsammans med er." Tjejjouren Lina har bjudit in allmänheten för att fira att man flyttat in i de nya lokalerna på andra vårningen på Industrigatan 2 i det som tidigare var gamla Trosa tryckeri. Lokalen kommer att fungera som en mötesplats för unga tjejer samt transpersoner.

– Vi fick tillgång till lokalen i slutet av februari och sedan dess har vi renoverat och målat. Vi har tillgång till två rum som nu är färdiga. Det här blir startskottet för att kunna öppna upp, säger Ewelina Thille, ordförande för Tjejjouren Lina som "tänkt börja i det lilla."

– Vi vet att det finns ett behov av oss i kommunen och kommer att bjuda in unga tjejer i kommunen för exempelvis temakvällar eller bara häng, plus att vi kommer att ha aktivitetsbaserade träffar. Men vi vill även forma verksamheten tillsammans med dem som kommer hit.

Tjejjouren har tidigare hållit till i Ungdomens hus i Vagnhärad där det mesta av chatt- och mejlverksamheten bedrivits. Men man var under lång tid varit på jakt efter en annan lokal, inte minst eftersom tjejerna inte hade tillgång till Ungdomens hus dagtid då de delade huset med arbetsmarknadsenheten. Nu har man alltså installerat sig på Industrivägen där man kommer att kunna möta människor på ett helt annat sätt än tidigare. Lokalhyran bekostas bland annat via bidrag och medlemsavgifter.

– Vi vänder oss i första till unga i Trosa, Västerljung och Vagnhärad. Men vi utestänger ingen bara för att de kanske inte bor här, säger Ewelina Thille som hoppas på bra uppslutning under tisdagskvällens festliga invigning där det kommer att bjudas på lättare tilltugg, dricka och "härligt peppig gemenskap".

Läs mer om dessa ämnen

Tjejjouren LinaTrosa