Trosabo ertappades med narkotika – två gånger samma dag

TROSA

Vid en husrannsakan i mannens bostad gjorde polisen även ett anmärkningsvärt fynd i en termos.

Händelserna som den 20-årige Trosabon döms för ska ha inträffat i somras, då mannen under samma dygn påträffades med narkotika i både Södertälje och Trosa.

Vid sistnämnda tillfälle ska mannen ha befunnit sig i en bil och då haft narkotika på sig. Polisen bestämde sig även för att göra en husrannsakan i mannens bostad i Trosa. När man anlände till platsen körde en annan bil iväg från bostaden. Enligt domen ska polisen då ha sett hur en passagerare kastade ut något från bilfönstret. Detta visade sig senare vara större delen av den cannabis som kopplats till 20-åringen.

Under husrannsakan gjordes ytterligare ett fynd – en termos som innehöll drygt 80 narkotikaklassade tabletter. 20-åringen förnekar dock innehavet. Han menar att vem som helst kunnat ta sig in i bostaden genom ett fönster som stått öppet och att det varit mycket "spring" hemma hos honom. Tingsrätten har följt försvarets linje i frågan och valt att inte ta den delen av åtalet i beaktande.

Narkotikainnehavet som 20-åringen döms för består av drygt 200 gram cannabis samt en mindre mängd kokain. Det har landat i ett fängelsestraff på fyra månader för narkotikabrott.

Läs också

( 2 st )

Läs mer om dessa ämnen

TrosaKrimNarkotikabrott
Relaterat