Nedfallna träd kan orsaka strömavbrott. Foto:

Trosabo oroas för långvarigt strömavbrott

TROSA

Vad händer egentligen vid ett långvarigt strömavbrott i kommunen? Det vill en privatperson veta.

En Trosabo har kontaktat Trosa kommun med frågor kring säkerheten. Trosabon undrar vad som kommer att hända om det blir långvarigt strömavbrott i kommunen. "Var i kommunen finns det reservaggregat och var i kommunen kan man hämta vatten?"

Trosabon påpekar att hon tidigare skrivit till kommunen utan att få svar. Ulf Hagstedt är teknisk chef på Trosa kommun.

– I händelse av att något inträffar i kommunen som kräver uppsamlingsplatser och vatten, så kommer vi att informera om de exakta platserna där man kan samlas och där man kan hämta vatten, svarar han.

Beträffande reservaggregat påpekar Ulf Hagstedt att det handlar om en säkerhetsfråga och att information om placering därför inte är något kommunen vill sprida ut.

– Vid ett långvarigt strömavbrott ska medborgare som klarar sig själva i vardagen även klara sig vid exempelvis ett längre strömavbrott i minst 72 timmar och upp till en vecka. På så sätt kan kommuner och myndigheter fokusera på sjuka och äldre.

Kommunen uppmanar medborgarna att läsa mer på internetsidan dinsakerhet.se. Där tipsas det bland annat om hur man bäst förbereder sig för exempelvis kriser, attentat, olyckor och krig och vad som förväntas av dig som invånare.

Läs också

( 15 st )

Läs mer om dessa ämnen

Trosa kommunTrosa BåtklubbTrosaVagnhäradStrömavbrott
Relaterat